Klasa
4 szkoły podstawowej
Przedmiot
Przyroda
Wybierz książkę
Tajemnice przyrody 4. Zeszyt ćwiczeń cz. 2, Zeszyt ćwiczeń

1

Rozwiązanie

Wzrok:

patrząc na kolor warzywa czy owocu możemy stwierdzić, czy jest dojrzały, np. zielony pomidor nie jest jeszcze dojrzały.

Dotyk:

Po twardości możemy stwierdzić, czy jedzenie jest dojrzałe i świeże. Np. miękka marchewka nie nadaje się już do jedzenia, jest nieświeża.

Smak:

Smak pozwala nam stwierdzić, czy jedzenie jest świeże, np. stare mleko rozpoznajemy po kwaśnym smaku. 

Czy ta odpowiedź Ci pomogła?

10

Avatar autora

Monika

Nauczycielka przyrody

59 796

Spełniam się zawodowo jako nauczycielka matematyki. Hoduję kaktusy, czytam powieści przygodowe, jeżdżę konno. Dużo czasu spędzam także z moim kotem.