Matematyka

Matematyka z pomysłem 4. Podręcznik cz. 1 (Podręcznik)

Autorzy:Dubiecka-Kruk Barbara, Piskorski Piotr, Gleirscher Agnieszka, Malicka Ewa, Pytlak Ewa

Wydawnictwo:WSiP

Rok wydania:2015

Oblicz, ile czasu upłynęło miedzy podanymi godzinami. 4.56 gwiazdek na podstawie 9 opinii
  1. Szkoła podstawowa
  2. 4 Klasa
  3. Matematyka

Oblicz, ile czasu upłynęło miedzy podanymi godzinami.

23
 Zadanie

24
 Zadanie
25
 Zadanie
26
 Zadanie
27
 Zadanie

a) 

16.45+15min=17.00+28min=17.28

15+28=43 min 

b) 

7.54+6 min =8.00+34min=8.34

6+34=40 min

c) 

19.40+20 min =20.00+25min=20.25

20+25=45 min 

d) 

4:35+25min=5.00+1 godz.=6.00+20 min=6.20

25 min + 1 godz.+ 20 min = 1 godz. 45 min 

e) 

21.19+41min=22.00+17min=22.17

41+17=58min

f) 8.32+2 godz=10.32+28min=11.00+14min=11.14

2 godz.28+14==2 godz.42 min