Matematyka

Matematyka z pomysłem 4. Podręcznik cz. 1 (Podręcznik)

Autorzy:Dubiecka-Kruk Barbara, Piskorski Piotr, Gleirscher Agnieszka, Malicka Ewa, Pytlak Ewa

Wydawnictwo:WSiP

Rok wydania:2015

Oblicz, która godzina będzie po upływie: 4.43 gwiazdek na podstawie 7 opinii
  1. Szkoła podstawowa
  2. 4 Klasa
  3. Matematyka

a) 7.20+1 godz.20 min=8.20+20min=8.40

b) 2.43+10 godz. 10 min=12.43+10min=12.53

c) 14.53+ 2 godz. 5 min=16.53+5 min=16.58

d) 3.49+ 8 godz. 20 min = 11.49+20 min = 11.49+11min+9 min = 12.00+9min=12.09

e) 18.59+3godz. 11min=21.59+1 min+10 min=22.00+10 min = 22.10

f) 6.35+1 godz.37 min =7.35+37 min=7.35+25min+12min=8.00+12min=8.12