🎓 Oblicz według wzoru... - Zadanie 5: Nowi Tropiciele. Karty matematyczne. Cz. 5 - strona 17
Wybierz przedmiot
Nowi Tropiciele. Karty matematyczne. Cz. 5 (Zeszyt ćwiczeń, WSiP)

1 i pół kilograma to 150 dag → 100 dag + 50 dag = 150 dag

2 i ćwierć kilograma to 225 dag → 200 dag + 25 dag = 225 dag

3 i pół kilograma to 350 dag → 300 dag + 50 dag = 350 dag

1 i ćwierć tony to 1250 kg → 1000 kg + 250 kg = 1250 kg

2 i pół tony to 2500 kg → 2000 kg + 500 kg = 2500 kg

DYSKUSJA
klasa:
3 szkoły podstawowej
Informacje
Autorzy: Beata Szpakowska, Dorota Zdunek
Wydawnictwo: WSiP
Rok wydania:
ISBN: 9788302181610
Autor rozwiązania
user profile

Ola

46868

Nauczyciel

Z wykształcenia fizyk. W wolnym czasie lubię podróżować i udzielam się w schronisku dla zwierząt

Wiedza
Zobacz także
Ostatnie 7 dni na Odrabiamy w liczbach...
ROZWIĄZALIŚMY2201ZADAŃ
zadania
wiadomości
ODPOWIEDZIELIŚMY NA12698WIADOMOŚCI
NAPISALIŚCIE1284KOMENTARZY
komentarze
... i30770razy podziękowaliście
Autorom