Klasa
3 szkoły podstawowej
Przedmiot
Edukacja wczesnoszkolna
Wybierz książkę
Nowi Tropiciele 3. Karty matematyczne. Cz. 5, Zeszyt ćwiczeń
  • 5

    Zadanie

  • 6

    Zadanie

  • 7

    Zadanie

  • 8

    Zadanie

1 i pół kilograma to 150 dag → 100 dag + 50 dag = 150 dag

2 i ćwierć kilograma to 225 dag → 200 dag + 25 dag = 225 dag

3 i pół kilograma to 350 dag → 300 dag + 50 dag = 350 dag

1 i ćwierć tony to 1250 kg → 1000 kg + 250 kg = 1250 kg

2 i pół tony to 2500 kg → 2000 kg + 500 kg = 2500 kg

Komentarze

Avatar komentatora
Magdalena Wyrebiak19 maja 2020
Dzięki
0
Avatar komentatora
Gość20 maja 2020
Bardzo dziękuje Bardzo dziękuje Bardzo dziękuje
0
Avatar komentatora
Gość22 maja 2020
dzięki za pomoc ; ]
0
Avatar komentatora
Gość25 maja 2020
Dzięki 🙂
0
Avatar komentatora
Gość27 maja 2020
BARDZO DZIEKUJE

0
Avatar komentatora
Gość1 czerwca 2020
Super
Generalni
0
Avatar komentatora
Gość1 czerwca 2020
Jest super❤❤❤❤❤❤❤👊❤
0
Avatar komentatora
Gość3 czerwca 2020
dziękuję barzdo


0
Avatar komentatora
Gość5 czerwca 2020
Dziękuje
0
Avatar komentatora
Gość9 czerwca 2020
Pani jest mega
0
Avatar komentatora
telerwiktoria201124 maja 2021
Dzięki za pomoc
0