Autorzy:Urszula Depczyk, Bożena Sienkiewicz, Halina Binkiewicz
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:2014
Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych4.43 gwiazdek na podstawie 7 opinii

Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych

3Zadanie
4Zadanie
5Zadanie

Krewetkowe fettucini z sosem cytrynowo-koperkowymKrewetki pozbawić główek i pancerzyka (jeśli są mrożone należy je wcześniej rozmrozić). Zostawić ogonki. Posiekać koperek. Krewetki oprószyć solą i pieprzem i skropić sokiem z połówki cytryny. Na patelni rozgrzać masło, dodać wyciśnięty czosnek i uważnie podsmażyć na bardzo wolnym ogniu (czosnek łatwo spalić), dodać krewetki, całość lekko przemieszać. Smażyć 5-6 minut. Pod koniec smażenia posypać całość koperkiem. Podawać z grzankami posmarowanymi pastą z oliwek.