Autorzy:Helena Lewicka, Marianna Kowalczyk
Wydawnictwo:WSiP
Rok wydania:2015
Na diagramie przedstawiono sprzedaż suszonych ziół w trzech kolejnych dniach 4.73 gwiazdek na podstawie 11 opinii

Na diagramie przedstawiono sprzedaż suszonych ziół w trzech kolejnych dniach

10Zadanie
11Zadanie

a)`I dzien = 8*4kg =32kg`

`II dzien 4*4kg = 16kg`

`III dzien 5*4kg = 20kg`

b) 2 razy więcej

c)w dniu 2

d) w ciągu 3 dni sprzedano razem` 32 +16+20=68kg`