Historia
 
Historia I (Zeszyt ćwiczeń)
 
Autorzy: Adam Kowal, Urszula Małek, Ewa Ciosek
Wydawnictwo: Nowa Era\ PWN
Rok wydania: 2015
Proces gotowania w paleolicie wyglądał inaczej 4.67 gwiazdek na podstawie 6 opinii

Proces gotowania w paleolicie wyglądał inaczej

1 Zadanie
2 Zadanie
3 Zadanie

Dwa przepisy przygotowane do neolitycznej książki kucharskiej :

  • Pieczone mięso z jelenia

Mięso upolowanego jelenia oddzielamy od skóry. Za pomocą ostrza noża przecinamy je na mniejsze kawałki. Rozpalamy ognisko. Na groty włóczni nabijamy rozdrobnione mięso i pieczemy do momentu zarumienienia. Danie jest gotowe do spożycia. Smacznego :)

  • Smażona ryba z grochem.

Złowioną dzięki harpunom rybę oczyszczamy z ości i pieczemy na wolnym ogniu. Groch obieramy ze strąków, wkładamy do glinianego garnka i gotujemy do momentu, aż zmięknie. Upieczoną rybę podajemy wraz z ugotowanym na miękko grochem. Smacznego :)