Autorzy:Adam Kowal, Urszula Małek, Ewa Ciosek
Wydawnictwo:Nowa Era\ PWN
Rok wydania:2015
Proces gotowania w paleolicie wyglądał inaczej4.38 gwiazdek na podstawie 8 opinii

Proces gotowania w paleolicie wyglądał inaczej

1Zadanie
2Zadanie
3Zadanie

Dwa przepisy przygotowane do neolitycznej książki kucharskiej:

  • Pieczone mięso z jelenia

Mięso upolowanego jelenia oddzielamy od skóry. Za pomocą ostrza noża przecinamy je na mniejsze kawałki. Rozpalamy ognisko. Na groty włóczni nabijamy rozdrobnione mięso i pieczemy do momentu zarumienienia. Danie jest gotowe do spożycia. Smacznego :)

  • Smażona ryba z grochem.

Złowioną dzięki harpunom rybę oczyszczamy z ości i pieczemy na wolnym ogniu. Groch obieramy ze strąków, wkładamy do glinianego garnka i gotujemy do momentu, aż zmięknie. Upieczoną rybę podajemy wraz z ugotowanym na miękko grochem. Smacznego :)